Evoluties

Onder dit bericht kunt u de evolutie lijst zien. Deze lijst omschrijft kort de veranderingen die PlanningPME (desktop) de afgelopen jaren heeft ondergaan. Naast allerlei bug-fixes worden er elk jaar veranderingen doorgevoerd en extra functies uitgerold. Hieronder treft u deze aan met een korte beschrijving:

Versie 4.3.0

Verbeterde filters

Lijst weergave

Offline modus

Dimensies

Versie 4.1.0

Indicatoren

Verbeterde geschiedenis

 Volgorde van de resources aanpassen

 Maandelijkse periodieke boekingen

 Extra velden op algemeen tabblad

 Snelle weergave van de extra velden met een nieuwe  kolom

 Toekennen van een afdeling aan een project

Logboek per resource, boeking of project

Versie 4.0.6

Nieuw soort boeking

Notificaties in PlanningPME

 


 

Versie 4.3.0

Verbeterde Filters

Filters zijn een makkelijke manier om de weergave van de planning aan te passen. Op deze manier is het heel eenvoudig om de gegevens te zien waarin u op dat moment interesse in hebt. U kunt de filters eenvoudig uit of aan zetten.

Lijst weergave

Met de lijstweergave heeft u de mogelijkheid om alle boekingen van de planning in een lijst weergave te zien. Met de beschikbare kolommen die uzelf kunt selecteren. Een interessante toevoeging is de mogelijkheid om de gegevens te exporteren naar MS Excel via CTRL+A of met de rechtermuisknop.

Offline Modus

Als u niet verbonden bent met u database doordat er een slechte internet verbinding is of dat u op werkbezoek bent waar geen internet is, heeft u nog steeds de mogelijkheid om te plannen. U kunt nog steeds boekingen toevoegen, aanpassen of verwijderen. Ditzelfde geldt voor niet-beschikbaarheden. Zodra u weer verbinding maakt met de database zal er een venster verschijnen wanneer er planningsconflicten optreden tussen u en andere gebruikers.

Dimensies

U kunt de planning uitbreiden met extra gegevens in een lijst-weergave. U kunt bijvoorbeeld een lijst van materialen van uw bedrijf aanmaken en deze toekennen aan een werknemer, of een lijst met het aantal aanwezigen bij een vergadering, of zelfs gedetailleerde stappen aangeven van een project.


 

Versie 4.1.0

Indicatoren

Met indicatoren kunt u uw planning veranderen in een dashboard waarin in real-time de capaciteit van uw beschikbare uren wordt weergegeven. Of bijvoorbeeld het aantal mensen dat op een dag in een vergadering zit. Of het aantal afwezigen op een dag. Er zijn meerdere mogelijkheden met de verschillende instellingen.

Verbeterde Geschiedenis

Geschiedenis/logboek functie is verbeterd. De gebeurtenissen rond boekingen en niet-beschikbaarheden zijn verbeterd. U kunt nu de geschiedenis van klanten, projecten, en resources in detail bekijken.

Volgorde van de resources aanpassen

Pas de volgorde van de resources direct aan op het scherm. Gewoon met een simpele slepende beweging.

Maandelijke periodieke boekingen

U kunt nu een nieuwe soort periodieke boeking aanmaken. U kunt bijvoorbeeld een afsprak maken die elke eerste maandag van de maand terugkomt.

Extra velden op het algemene tabblad

U kunt extra velden aanmaken op het algemene tabblad van boekingen, klanten, projecten en resources.

Snelle weergave van de extra velden met een nieuwe kolom

Het is mogelijk om de inhoud van de extra velden weer te laten geven in een nieuwe kolom naast de resources, klanten en projecten.

Toekennen van een afdeling aan een project

Door op afdeling te filteren kunt u nu ook projecten insluiten die horen bij de desbetreffende afdeling.

Logboek per resource, boeking of project

Een nieuw tabblad bij de resource, klant of project laat een lijst zien met de geschiedenis van de desbetreffende.


 

Versie 4.0.6

Nieuw soort boeking

Toekenning of locatie: Met deze vorm van boekingen kunt u aangeven waar uw medewerkers werken, binnen deze toekenning kunt u gewoon boekingen maken.

Notificaties in PlanningPME

Wordt geïnformeerd over de laatste veranderingen op de planning door middel van notificaties.