Blog

Hier vindt u alle laatste nieuwtjes, tips en interessante berichten over resource planning met PlanningPME. Maar ook over het maken van een planning in het algemeen!

Tip van de week (40)

Koppel de klanten aan de juiste projecten, nooit meer door lange dropdownlists heen.

U kunt in PlanningPME uw projecten toekennen aan uw klanten. Nog handiger is het automatisch filteren bij het selecteren van deze klanten of projecten. PlanningPME filtert voor u de overige informatie eruit en u houdt het overzicht. Wel zo makkelijk dus.

Deze functie staat niet automatisch aan. Om deze te activeren gaat u naar Extra -> Opties. Daarna vinkt u ‘Projectfilter aanpassen als functie van de klant’ aan. 

U zult zien dat als u een project kiest de desbetreffende klant geselecteerd wordt, of als u de klant kiest, alleen die projecten in de drop-down verschijnen die voor die klant van toepassing zijn.

projectfilter

 

tip

Filter de regels

De functie ‘Filter de regels’ zorgt ervoor dat de regels (lees: Resources) niet zichtbaar worden bij het selecteren van bepaalde filters. Als deze functie uitstaat dan blijven de resources altijd in beeld en worden alleen de taken gefilterd. Ook erg handig dus.

Posted in: Tips

Leave a Comment (0) ↓