Blog

Hier vindt u alle laatste nieuwtjes, tips en interessante berichten over resource planning met PlanningPME. Maar ook over het maken van een planning in het algemeen!

Evolutie lijst

Onder dit bericht kunt u de evolutie lijst zien. Deze lijst omschrijft kort de veranderingen die PlanningPME (desktop) de afgelopen jaren heeft ondergaan. Naast allerlei bug-fixes worden er elk jaar veranderingen doorgevoerd en extra functies uitgerold. Hieronder treft u deze aan met een korte beschrijving:

Versie 4.3.0

Verbeterde filters

Lijst weergave

Offline modus

Dimensies

Versie 4.1.0

Indicatoren

Verbeterde geschiedenis

 Volgorde van de resources aanpassen

 Maandelijkse periodieke boekingen

 Extra velden op algemeen tabblad

 Snelle weergave van de extra velden met een nieuwe  kolom

 Toekennen van een afdeling aan een project

Logboek per resource, boeking of project

Versie 4.0.6

Nieuw soort boeking

Notificaties in PlanningPME

 


 

Versie 4.3.0

Verbeterde Filters

Filters zijn een makkelijke manier om de weergave van de planning aan te passen. Op deze manier is het heel eenvoudig om de gegevens te zien waarin u op dat moment interesse in hebt. U kunt de filters eenvoudig uit of aan zetten.

Lijst weergave

Met de lijstweergave heeft u de mogelijkheid om alle boekingen van de planning in een lijst weergave te zien. Met de beschikbare kolommen die uzelf kunt selecteren. Een interessante toevoeging is de mogelijkheid om de gegevens te exporteren naar MS Excel via CTRL+A of met de rechtermuisknop.

Offline Modus

Als u niet verbonden bent met u database doordat er een slechte internet verbinding is of dat u op werkbezoek bent waar geen internet is, heeft u nog steeds de mogelijkheid om te plannen. U kunt nog steeds boekingen toevoegen, aanpassen of verwijderen. Ditzelfde geldt voor niet-beschikbaarheden. Zodra u weer verbinding maakt met de database zal er een venster verschijnen wanneer er planningsconflicten optreden tussen u en andere gebruikers.

Dimensies

U kunt de planning uitbreiden met extra gegevens in een lijst-weergave. U kunt bijvoorbeeld een lijst van materialen van uw bedrijf aanmaken en deze toekennen aan een werknemer, of een lijst met het aantal aanwezigen bij een vergadering, of zelfs gedetailleerde stappen aangeven van een project.


 

Versie 4.1.0

Indicatoren

Met indicatoren kunt u uw planning veranderen in een dashboard waarin in real-time de capaciteit van uw beschikbare uren wordt weergegeven. Of bijvoorbeeld het aantal mensen dat op een dag in een vergadering zit. Of het aantal afwezigen op een dag. Er zijn meerdere mogelijkheden met de verschillende instellingen.

Verbeterde Geschiedenis

Geschiedenis/logboek functie is verbeterd. De gebeurtenissen rond boekingen en niet-beschikbaarheden zijn verbeterd. U kunt nu de geschiedenis van klanten, projecten, en resources in detail bekijken.

Volgorde van de resources aanpassen

Pas de volgorde van de resources direct aan op het scherm. Gewoon met een simpele slepende beweging.

Maandelijke periodieke boekingen

U kunt nu een nieuwe soort periodieke boeking aanmaken. U kunt bijvoorbeeld een afsprak maken die elke eerste maandag van de maand terugkomt.

Extra velden op het algemene tabblad

U kunt extra velden aanmaken op het algemene tabblad van boekingen, klanten, projecten en resources.

Snelle weergave van de extra velden met een nieuwe kolom

Het is mogelijk om de inhoud van de extra velden weer te laten geven in een nieuwe kolom naast de resources, klanten en projecten.

Toekennen van een afdeling aan een project

Door op afdeling te filteren kunt u nu ook projecten insluiten die horen bij de desbetreffende afdeling.

Logboek per resource, boeking of project

Een nieuw tabblad bij de resource, klant of project laat een lijst zien met de geschiedenis van de desbetreffende.


 

Versie 4.0.6

Nieuw soort boeking

Toekenning of locatie: Met deze vorm van boekingen kunt u aangeven waar uw medewerkers werken, binnen deze toekenning kunt u gewoon boekingen maken.

Notificaties in PlanningPME

Wordt geïnformeerd over de laatste veranderingen op de planning door middel van notificaties.

 

Posted in: Nieuwe functies, PlanningPME

Leave a Comment (0) →

Tip van de week (42)

PME kan een geschiedenis van alle handelingen bijhouden. Actvieer het logboek

Wanneer u verschillende gebruikersgroepen en gebruikers heeft, dan kan het erg handig zijn om een logboek bij te houden. Zo’n logboek houdt alle handelingen bij waarbij boekingen zijn aangemaakt, gewijzigd of verwijderd. Met de gebruikersnaam erbij.

Zo kunt u altijd achterhalen wie wat gedaan heeft op uw planning. Erg handig en veilig dus.

U kunt ook per boeking kijken wat er veranderd is.

Activeer het logboek door naar Opties te gaan het tabblad Boeking te kiezen. En dan ‘Het verloop van taakwijzigingen opslaan’ aan te vinken.

 

Maak optimaal gebruik van de planningstool

Gebruikersgroepen: Maak verschillende gebruikersgroepen aan. bijvoorbeeld Planners, Viewers, Managers, etc.
Gebruikers: Uw planners kunt allemaal een eigen inlog geven, zodat er veilig en betrouwbaar maar ook met een verantwoordelijkheidsgevoel met de planning gewerkt wordt. 

Posted in: Nieuws

Leave a Comment (0) →

Tip van de week (41)

Zorg ervoor dat er alleen een dropdown van activiteiten beschikbaar is en geen mogelijkheid tot maken nieuwe labels

Houd u database schoon.

dropdown_taak2

Iedere keer dat u een afspraak of taak/boeking creëert op de planning krijgt u het Taak/boeking-venster te zien. Hier bepaalt u de details van de afspraak. Zoals het project, de resource(s) en de klant. Uiteraard ook de naam van de Taak of activiteit.

Echter, als men niet op de pijl klikt maar begint te typen in het
veld bij Taak dan onthoudt PlanningPME deze naam, ook voor later. De database kan dan rommelig worden.

Een voorbeeld
Stel uw heeft een Taak genaamd Uitvoering en een planner maakt een nieuwe afspraak voor deze taak. Het taak-venster verschijnt, de planner typt (per ongeluk) in plaats van Uitvoering, ” ‘Uitvoerng’. Zonder een tweede i dus. PlanningPME controleert dit niet en deze naamgeving wordt opgenomen in de database. U heeft nu twee taken, ‘Uitvoering’ en ‘Uitvoerng’. 

uitvoeringen

 

Extra tip:

Vink meteen ook het vakje ‘ Het verloop van taakwijzigingen opslaan’ aan.

U activeert hiermee het logboek en kunt dus elke handeling van wijzigen of verwijderen terugzien in het logboek: Extra -> Logboek

Posted in: Nieuws, Tips

Leave a Comment (0) →

Tip van de week (40)

Koppel de klanten aan de juiste projecten, nooit meer door lange dropdownlists heen.

U kunt in PlanningPME uw projecten toekennen aan uw klanten. Nog handiger is het automatisch filteren bij het selecteren van deze klanten of projecten. PlanningPME filtert voor u de overige informatie eruit en u houdt het overzicht. Wel zo makkelijk dus.

Deze functie staat niet automatisch aan. Om deze te activeren gaat u naar Extra -> Opties. Daarna vinkt u ‘Projectfilter aanpassen als functie van de klant’ aan. 

U zult zien dat als u een project kiest de desbetreffende klant geselecteerd wordt, of als u de klant kiest, alleen die projecten in de drop-down verschijnen die voor die klant van toepassing zijn.

projectfilter

 

tip

Filter de regels

De functie ‘Filter de regels’ zorgt ervoor dat de regels (lees: Resources) niet zichtbaar worden bij het selecteren van bepaalde filters. Als deze functie uitstaat dan blijven de resources altijd in beeld en worden alleen de taken gefilterd. Ook erg handig dus.

Posted in: Tips

Leave a Comment (0) →

Tip van de week (39)

Houdt de CTRL-knop ingedrukt tijdens het slepen van een afspraak, u maakt direct een niet-beschikbaarheid aan.

Bij het maken van een afspraak, boeking of taak kunt u eenvoudig een slepende beweging maken. Gebruikt u daarbij de CTRL-toets en u maakt direct een niet-beschikbaarheid. Dit werkt snel en handig. Uiteraard kunt u nog steeds een niet beschikbaarheid aanmaken met de rechtermuisknop of via het menu: ‘Actie’.

Blijf ons volgen want er worden binnenkort meer toets-combinaties uitgelegd.

 

tip

Maak optimaal gebruik van de planningstool

Boekingen: Onder boekigen verstaan wij (bijna) alle afspraken die direct of indirect geld opleveren. Dus bijvoorbeeld uit te voeren taken of afspraken met de klant maar ook back-office handelingen enzovoort. 

Niet-beschikbaarheden: Niet-beschikbaarheden zijn de afspraken waarbij een werknemer niet beschikbaar is. Denk aan dokters afspraken, ziekteverlof maar ook vakanties en trainingen e.d. vallen hieronder.

Posted in: Tips

Leave a Comment (0) →

Tip van de week (38)

Maak eenvoudig rapportages van uw planning met MS Excel.

 draaitabellen

Het is mogelijk om met PlanningPME rapportages te maken. U kunt namelijk de data van uw planning heel gemakkelijk exporteren naar MS Excel. Met een basiskennis van Excel op zak kunt u al snel professionele draaitabellen maken.

U wilt bijvoorbeeld weten hoeveel uur een werknemer op een bepaalde datum werkt.

Om draaitabellen te maken van uw bestaande planning gaat u naar Extra -> Draaitabel. Hier kiest u de velden die u wilt gebruiken.

  1. Klik bij ‘Gegevens’ op ‘Uren’ en klik bij ‘Analyseren’ op het pijltje naar rechts. Nu staat dit veld in het veld ‘Analyseren’.
  2. Dezelfde handeling voert u nu ook uit voor ‘Resource’, deze kan toegevoegd worden aan Regels.
  3. En bij Kolommen komt ‘Datum’ te staan.
  4. Klik hierna op de Excel knop bovenaan. Excel zal starten met een draaitabel en de juiste gegevens uit de database.

Download dit pdf-bestand voor meer informatie.

Extra tips
U kunt de tabel wijzigen en vormgeven in Excel zelf. Rechtsonderin kunt u de velden verslepen naar de rijen (regels) of naar de kolommen.

Posted in: Tips

Leave a Comment (0) →

Tip van de week (37) – Resource-type: Te plannen

Maak gebruik van het type resource: TE PLANNEN (2 soorten).
De reserve-bank van PlanningPME.

te plannen

Een Te Plannen resource is een resource die u kunt gebruiken als een soort reserve speler.

U kunt bijvoorbeeld denken aan een afspraak waarvan de datum bekend is, bijvoorbeeld: 21 augustus. Het project, de klant en de locatie van de werkzaamheden zijn ook bekend. Echter weet u nog niet wie de werkzaamheden moet uitvoeren. Dit wordt pas duidelijker als de desbetreffende week nadert. U kunt dus een afspraak in zijn geheel plannen met de uitzondering de naam van een medewerker . U plaatst de boeking bij de resource Te Plannen. Als dan later wel bekend wie deze taak mag uitvoeren, dan sleept u of kiest u uit de lijst de desbetreffende medewerker.

Onderaan uw scherm kunt u, als dat gewenst is, PlanningPME een lijst laten zien met alle Te plannen afpraken die u heeft ingepland.

Extra tips

Er zijn twee soorten Te Plannen resources: Los & Vast.

Te Plannen Los: Alle afspraken die bij deze resource worden geplaatst zullen niet zichtbaar op het planbord blijven. Dit betekent eigenlijk dat de datum (nog) niet is vastgelegd. U kunt bijvoorbeeld denken aan afspraken waarvan u al te horen heeft gekregen dat de klant de opdracht gaat laten uitvoeren maar nog niet weet wanneer dit kan plaatsvinden. U kunt dan de gehele afspraak wel plannen. Zodra de afspraak definitief gemaakt is kunt u deze naar de specifieke datum verplaatsen.

Te Plannen Vast: Bij deze Te Plannen resource is de datum van de afspraak wel al bekend. Eventueel zijn meerdere details omtrent de afspraak bekend en kunt u deze gewoon in PlanningPME plaatsen, u hoeft alleen later de afspraak aan de juiste resource te koppelen.

 

Posted in: PlanningPME, Tips

Leave a Comment (0) →

Tip van de week (36) – Interactieve kalender

Activeer de interactieve calender!
Scroll nu nog makkelijker door de tijd.

interactieve kalender

Maak direct gebruik van de interactieve kalender*. Deze handige functionaliteit biedt u de kans om snel te switchen tussen de verschillende dagen en periodes. Selecteer eenvoudig met de muis de gewenste periode door te slepen of the klikken. De planning wijzigt direct naar de gewenste datum.

*Dit is mogelijk vanaf versie 4.1.0. U kunt PlanningPME kosteloos updaten als u een support overeenkomst heeft met ons.
* Deze functionaliteit is enkel aanwezig in PlanningPME (desktop)

 

 

Posted in: Nieuwe functies, PlanningPME, Tips

Leave a Comment (0) →

Volg ons blog voor de laatste nieuwtjes en tips over PlanningPME

Wij zullen vanaf september beginnen met het uitbreiden van ons blog. Wij zullen tips en nieuws omtrent PlanningPME en planningen in het algemeen delen via dit blog. Deze berichten zullen dan ook meteen direct te zien zijn op onze Facebook-pagina en Twitter stream. Volg en Like ons zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

Uiteraard blijven wij ook via onze nieuwsbrief communiceren.

Web_logo_pme

Posted in: Nieuws, PlanningPME, Tips

Leave a Comment (0) →

Meeste banen topsectoren te vinden bij mkb

Het midden- en kleinbedrijf heeft een groter aandeel in de werkgelegenheid binnen de topsectoren dan gemiddeld.

Dat meldt onderzoeksbureau Panteia donderdag in een rapport. 64 procent van de werkgelegenheid in de zogenoemde topsectoren bestaat uit banen in het mkb.

Het aandeel mkb in de werkgelegenheid loopt sterk uiteen tussen de verschillende topsectoren, van 20 procent in de energie tot bijna 90 procent in de creatieve industrie en in de sector tuinbouw en uitgangsmaterialen.

Het grootste deel van de bedrijven binnen de topsectoren bestaat uit mkb. 94 procent van deze ondernemingen heeft niet meer dan tien medewerkers in dienst.

Het mkb-aandeel in de afzet van topsectoren is kleiner dan dat van Nederland als geheel, namelijk 47 procent.

Nederland kent negen topsectoren: tuinbouw en uitgangsmaterialen, agri&food, water, life sciences & health, chemie, high tech, energie, logistiek en creatieve industrie.

 

bron: ANP

Posted in: Nieuws

Leave a Comment (0) →
Page 1 of 4 1234